Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Pin- en pukcode

Bij elke elektronische identiteitskaart, vreemdelingenkaart of Kids-ID hoort een pin- en een pukcode. De pincode hebt u nodig om gebruik te kunnen maken van de elektronische functies van deze kaart, bijvoorbeeld om het adres op de kaart te veranderen of om aan te loggen bij een beveiligde internetsite.

Wanneer u deze persoonlijke codes niet meer kent, kunt u een kopie vragen van de pukcode. Dit document wordt na aanvraag per post naar het gemeentebestuur gestuurd. Bij afhaling van uw pukcode kan u meteen bij het gemeentebestuur een nieuwe pincode aanmaken.

Opgelet!

  1. Houd rekening met een termijn die kan oplopen tot 3 weken vanaf het doorgeven van uw aanvraag aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken tot de aflevering van de code.
  2. Eens de nieuwe code beschikbaar is bij het gemeentebestuur, hebt u twee maanden tijd om ze af te halen, langer dan dat mag ze niet worden bewaard. Haalt u ze niet tijdig af, dan moet u uw pukcode opnieuw aanvragen.

Hoe aanvragen

U kan rechtstreeks bij de FOD Binnenlandse Zaken een nieuwe pukcode aanvragen . U vult uw rijksregisternummer in en een geldig e-mailadres. Deze code worden dan binnen de drie weken verstuurd naar de gemeente waar u woont. U kan altijd contact opnemen met de gemeente om te informeren of de pukcode reeds is aangekomen.

Voor de aanvraag van uw nieuwe pukcode hoeft u dus niet meer naar het gemeentehuis te komen. Dat is wel nog nodig om het document met de code af te halen en om een nieuwe pincode in te stellen.

Kostprijs

5 euro

Deel deze pagina