Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Toch(t) Theater! Verhalen ... op een bankje!

Gepubliceerd op  do 23 jul 2020
Zin in een mooie verhalen? OPENDOEK lanceert samen met honderd kunstenaars en zestig steden en gemeente de podcast 'Het Bankje'. Ook onze gemeente doet mee. Tot 31 augustus vind je op tientallen zitbanken een QR-code. Als je deze scant, kan je via je smartphone een verhaal beluisteren.

De podcast 'Het Bankje' brengt theater zelfs in coronatijd tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om dit zomerse project - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, bracht OPENDOEK verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Allen samen hebben meer dan honderd amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met twintig verschillende dialogen.

Meer dan zestig steden en gemeenten, waaronder Sint-Katelijne-Waver, hebben zich geëngageerd om op hun grondgebied op minstens tien bankjes een QR-code aan te brengen. Die scan je met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen.

De podcast 'Het Bankje' is nog te beluisteren tot 31 augustus.

21 banken met een verhaal

In Sint-Katelijne-Waver hebben we, mooi verspreid over de vier kernen, op 21 banken een QR-code gekleefd. Je vindt de lijst van banken in het bestand in bijlage. We stippelden zelfs een leuke wandeling uit die je leidt langs alle banken met een verhaal in het Centrum. Wandelingen voor de andere kernen volgen nog.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende verhalen.

Klik hier voor de lijst van deelnemende steden en gemeenten.