Straten die niet verlicht worden, lampen die pas rond 20 uur opspringen, verlichting die overdag brandt, ... De openbare verlichting in onze gemeente en Mechelen lijkt op sommige momenten z'n eigen willetje te doen. De gemeente en Fluvius kregen hierover logischerwijs heel wat meldingen.
Wat is het probleem?
Fluvius liet ons weten dat de aansturing van de openbare verlichting aan het einde van haar Latijn is. Te pas en te onpas stuurt ze foute, of soms zelfs geen, signalen uit. Het gevolg: verlichting die niet of op een fout moment aangaat en dooft.
Wat is de oplossing?
Fluvius is momenteel bezig met de bouw van een nieuw gebouw waar een nieuwe aansturing wordt geïnstalleerd. Dit gebouw zal pas tegen/in het voorjaar klaar zijn.
En in de tussentijd?
In afwachting van de nieuwe aansturing nam Fluvius alvast enkele maatregelen:
- In een groot aantal distributiecabines hebben ze klokjes geïnstalleerd die ervoor zorgen dat de openbare verlichting ontsteekt bij zonsondergang en weer dooft bij zonsopgang.
- De huidige aansturing ontvangt al om 18 uur (in plaats van 20 uur) een tweede signaal om te beginnen branden. Lampen die bij het eerste signaal niet aansprongen, krijgen dus sneller een tweede signaal.
- Ook voor het doven 's ochtends werden extra pulsen geprogrammeerd zodat de openbare verlichting niet de hele dag onnodig blijft branden.
Uiteraard blijft Fluvius de situatie opvolgen en indien nodig bijkomende maatregelen nemen.
Moet ik nog een melding maken?
Wanneer in een heel gebied de lampen niet branden (of overdag wel branden), heeft het weinig zin om hiervoor een melding te maken bij Fluvius of bij de gemeente.
Blijft er in een hele reeks lampen één donker? Dan is deze wellicht stuk en is het wel fijn mocht je dit melden via straatlampen.fluvius.be.