Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Proefstation voor de groenteteelt

Het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver is de draaiende spil van de Mechelse groenteregio. Al sinds 1963 staat het praktijkcentrum telers met raad én daad bij om van hun oogsten een succes te maken. het Proefstation zoekt via praktijkonderzoek antwoorden op praktische en teeltgerelateerde vragen van groentetelers. Het onderzoek spitst zich toe op groenteteelten onder glas (zoals tomaat, sla, paprika en komkommer) en teelten in open lucht (voornamelijk prei, koolgewassen, bladgewassen en asperges). Daarnaast zet het Proefstation ook in op nieuwe teelten, denk maar aan (water)meloen, verse look, cime di rapa, broccolini, artisjok,... Naast het onderzoek rond teelten en rassen, focussen de medewerkers van het Proefstation zich ook op thema's zoals ziekten en plagen, duurzaam aanwenden van energie, water en meststoffen, teelttechnieken, nieuwe teeltsystemen, biologische teeltsystemen, hergebruik van reststromen,...
www.proefstation.be

Groepsbezoek

Plan uw bezoek aan het Proefstation en ontdek de toekomst van de groenteteelt. Wandel langs de buitenkant van de serres en maak kennis met 17.000 vierkante meter aan serre verdeeld over 31 afdelingen. Neem een kijkje in ons waterbassin met drijvende zonnepanelen en wandel verder langs de meer dan 10 ha aan proefvelden buiten.

Opgelet: de binnenkant van de serres zijn niet toegankelijk tijdens rondleidingen.

De duur van de rondleiding wordt aangepast aan de wensen van de groep.

Kostprijs: 1 gids voor een groep van 15 tot 25 personen

Onder begeleiding van 1 gids:

  • 85 euro voor 1 uur
  • 108 euro voor 1,5 uur
  • 132 euro voor 2 uur
  • Weekends: bovenvermelde prijzen + 50%

Onder begeleiding van 2 gidsen:

  • 150 euro voor 1 uur
  • 197 euro voor 1,5 uur
  • 246 euro voor 2 uur
  • Weekends: bovenvermelde prijzen + 50%

Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de meest recente informatie: raadpleeg de website van het Proefstation.

De dienst Toerisme regelt graag uw bezoek. Neem contact op via onderstaand digitaal formulier, telefoon of mail.

Deel deze pagina