Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Publieke consultatie ontwerp natuurbeheerplan en toegankelijkheidsregeling Pannevarenbos

Gepubliceerd op  ma 11 mei 2020
Recent kocht de gemeente een bos achter het voetbalterrein van RB Elzestraat. Dat bos kreeg de naam Pannevarenbos. Het gemeentebestuur is nu bezig met de opmaak van een natuurbeheerplan en toegankelijkheidsregeling. U kunt het ontwerp inkijken van 11 mei tot 10 juni.

De gemeente wil het Pannevarenbos in de toekomst openstellen voor het publiek. Deze sociale rol willen we invullen door:

  • afbakening van een natuurlijke speelzone (hier kunnen de kinderen van de paden en vrij spelen) met inrichting van natuurlijke speelelementen;
  • aanleg van een wandelpad;
  • het mountainbikeparcours (al gerealiseerd);
  • herinrichting van de poel (veilige oevers en toegankelijkheid stimuleren door bijvoorbeeld de aanleg van een steiger).

In het westelijke deel van het bos zal de ecologische functie creëren. De inrichting van de overige delen van het bos zal ook op een ecologische manier gebeuren.

Publicatie consultatie ontwerp-Natuurbeheerplan en Toegankelijkheidsregeling

Samen met de provinciale dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid stelde het gemeentebestuur een natuurbeheerplan op dat het beheer van het nieuwe openbare bos voor de komende 24 jaar vastlegt. Bij de opmaak van het natuurbeheerplan werd rekening gehouden met zowel de economische, ecologische als sociale functie van het gebied. 

De ontwerpversie van het beheerplan ligt van 11 mei 2020 tot en met 10 juni 2020 ter inzage van het publiek.

U kan in deze periode het document raadplegen:

  • bij de gemeente Sint-Katelijne-Waver, dienst ruimtelijke ordening (enkel na afspraak);
  • op deze webpagina (onderaan).

Wil u bezwaren indienen of opmerkingen formuleren bij het document? Dan moet u deze bezorgen aan het Agentschap Natuur en Bos via één van volgende kanalen:

  • ANB, Adviezen en Vergunningen Antwerpen, Lange Kievitstraat 111-113 bus 63, 2018 Antwerpen;
  • aves.ant.anb@lne.vlaanderen.be

met vermelding van ‘Ontwerp-Natuurbeheerplan en Toegankelijkheidsregeling Pannevaren - Sint-Katelijne-Waver’.