Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

R6: bouw brug over Antwerpsesteenweg en geluidschermen Ekelenhoek

Gepubliceerd op  di 30 okt 2018
In september werd de brug van de R6 over de Liersesteenweg in gebruik genomen. Het aftellen kan nu beginnen naar de bouw van de brug over de Antwerpsesteenweg. Verder zal het Agentschap Wegen en Verkeer ook geluidsschermen plaatsen ter hoogte van de Ekelenhoek.

Het Agenschap Wegen en Verkeer (AWV) voorziet om in maart te starten met de werken aan het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg. Eerst moeten ze nog een aantal grondverwervingen afronden. De gesprekken hiervoor lopen. De exacte startdatum hangt af van hoe vlot de dit proces verloopt.

Om de werken voor te bereiden (het opmaken van plannen, het organiseren van de werf, …) zullen er al opmetingen gebeuren op het terrein. Het kan dus zijn dat u de komende weken op en rond het kruispunt landmeters aan het werk ziet.

Vernieuwing rijweg en plaatsen geluidsschermen ter hoogte van Ekelenhoek in voorjaar 2019

Dit najaar was voorzien om het wegdek tussen de Liersesteenweg en de spoorwegbrug te vernieuwen en tegelijk de geluidsschermen ter hoogte van de Ekelenhoek te plaatsen. Omdat de administratieve procedure voor het aanstellen van een aannemer langer heeft geduurd dan voorzien, kan AWV pas in het voorjaar van 2019 met deze werken starten.

Deze werken duren ongeveer twee maanden. Tijdens de werken zal het verkeer op de R6 altijd in beide richting kunnen passeren. Overdag blijven er steeds twee rijstroken in elke rijrichting beschikbaar. ’s Avonds en in het weekend wordt er mogelijk wel een rijstrook ingenomen om de werken te kunnen uitvoeren. Zodra de aannemer voor deze werken, de planning en de timing bekend zijn, brengen we u hiervan op de hoogte.

Wil u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes in verband met deze werken? Abonneer u dan op de digitale nieuwsbrief over deze werken van het Agentschap Wegen en Verkeer.