Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Fly-over kruispunt R6/N1: beperkte werken in de komende periode

Gepubliceerd op  vr 27 mrt 2020
Het Agentschap wegen en Verkeer laat weten dat de aannemer in instaat voor de bouw van de fly-over van de R6 over de Antwerpsesteenweg in de komende periode blijft doorwerken, maar in beperkte mate. De huidige verkeerssituatie blijft van kracht.

Het Agenschap Wegen en Verkeer (AWV) legt zelf geen werven stil, maar begin deze week besliste hun aannemer om zijn activiteiten stop te zetten in het kader van de corona-epidemie. Gisteren besliste de aannemer op eigen initiatief om de werkzaamheden beperkt te hervatten.

De komende weken zal de aannemer zich vooral toeleggen op funderings- en asfaltwerken op de nieuwe brug. Vandaag en maandag vernieuwt hij de bovenste funderingslaag. De rest van de week plaatst hij waar mogelijk de onderlagen asfalt. Verder bekijkt de aannemer of hij de bermen kan afwerken, kan opkuisen of grondwerken onder de brug kan uitvoeren. Dat zijn allemaal activiteiten waar arbeiders voldoende afstand kunnen bewaren

Huidige verkeerssituatie blijft ongewijzigd

De huidige verkeerssituatie blijft ongewijzigd. Sinds begin deze maand kan verkeer opnieuw rechtstreeks vanaf de R6 richting Walem en de bedrijvenzone Mechelen-Noord rijden. Fietsers gebruiken nu al een tijdje de nieuwe fietstunnel.
 
Gezien de uitzonderlijke situatie is het momenteel onmogelijk om verder vooruit te blikken. Zodra AWV meer weet, leest u dat ook hier.