Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Reisdocumenten

Ik ga op reis en neem mee ... de juiste reisdocumenten!

Vertrek deze zomer zorgeloos op reis en kijk tijdig na welke reisdocumenten u nodig hebt! Spoedprocedures zijn steeds aanzienlijk duurder en kan u dus beter vermijden! In veel gevallen is onze Belgische identiteitskaart voldoende om te reizen, maar sommige landen leggen wel extra voorwaarden i.v.m. de geldigheidsduur op. 

Met de kids op reis?
Kinderen jonger dan 12 jaar die naar het buitenland reizen hebben een kids-ID nodig.  Een kids-ID moet minstens 3 weken voor vertrek aangevraagd worden! De aanvraag moet gebeuren door 1 van de ouders, in aanwezigheid van het kind en u hebt 1 recente pasfoto met witte achtergrond nodig. Een kids-ID is 3 jaar geldig en blijft ook na de 12de verjaardag een geldig reisdocument tot de vervaldatum. Als kinderen niet met beide ouders reizen, wordt aangeraden een reistoelating mee te nemen.

Paspoort nodig?
Voor sommige bestemmingen is een paspoort nodig. De paspoorten bevatten naast de gegevens gedrukt in het paspoort ook biometrische gegevens. Deze gegevens moeten de controle van de identiteit vergemakkelijken. De aanvraag van een reispaspoort moet persoonlijk gebeuren en verloopt volledig digitaal. De pasfoto moet voldoen aan de ICAO-normen (International Civil Aviation Organization). Kinderen die meereizen hebben hun eigen paspoort nodig en moeten ook aanwezig zijn bij de aanvraag. De levertermijn is 8 werkdagen.

Wat neem je mee als niet-Belg?

Inwoners die geen Belgische nationaliteit hebben, moeten zowel het eigen nationaal paspoort én het Belgisch verblijfsdocument meenemen.  Het Belgisch verblijfsdocument kan zijn:

- elektronische vreemdelingenkaart

- papieren model Bijlage 8 of 8 bis

- identiteitsbewijs niet-Belgisch kind (wit kinderpasje)

OPGELET: Burgers met een attest immatriculatie (oranje kaart) mogen NIET naar het buitenland reizen.

Reisvoorwaarden
U kan de reisvoorwaarden controleren op de website van buitenlandse zaken of bij de ambassade van het land waar u naartoe reist.

 

Deel deze pagina