Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Roze zak verdwijnt vanaf 1 januari

Gepubliceerd op  vr 07 aug 2020
Op 1 januari 2021 voert Ivarem de nieuwe pmd-zak in. De kleur blijft hetzelfde, maar de betekenis van de letter ‘p’ verandert. Voortaan mogen alle ‘plastiek verpakkingen’ in de blauwe zak. Dat betekent dat de roze zak overbodig wordt en verdwijnt.

In heel België maakt de nieuwe pmd-zak zijn intrede. Waar de p van pmd vroeger stond voor ‘plastiek flessen en flacon’, vallen nu alle ‘plastiek verpakkingen’ hieronder. Alles wat nu in de roze zak gaat, mag vanaf 1 januari in de nieuwe blauwe zak. Hoogtechnologische sorteercentra zullen de inhoud ervan scheiden en de verschillende fracties worden apart gerecycleerd.

Blijf niet met je roze zakken zitten

Deze aanpassing maakt de roze zak overbodig. Vanaf 1 januari zal hij dus niet meer worden opgehaald en kan je hem niet meer kwijt in het containerpark. Heb je nog roze zakken liggen of koop je er nog? Houd hier dan rekening mee. Ruil eventueel zakken met buren, familie of vrienden. Het gemeentebestuur en Ivarem nemen geen ongebruikte zakken terug.

Huidige regels blijven tot 31 december

Tot 31 december gelden de huidige sorteerregels voor de blauwe en roze zak. Zachte plastics zoals plastic verpakkingen, yoghurtpotjes en champignonbakjes horen tot eind december nog niet thuis in de pmd-zak, maar wel in de roze zak. In de pmd-zak blijf je voorlopig enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankverpakkingen sorteren.