Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

RUP 006_a Borgerstein

Op 29 mei 2017 heeft de gemeenteraad de herziening van het ruimtelijk uitvoeringsplan 006_a Borgerstein definitief vastgesteld.

Met dit ruimtelijk uitvoeringsplan werd een visie op de ontwikkeling van het park en seminariegebouw vastgelegd, tevens zijn er voorwaarden en maatregelen opgenomen waarbij enerzijds de architectuur van het seminariegebouw en anderzijds het parkgedeelte behouden kan blijven.

Het oorspronkelijk seminariegebouw en de omgeving zijn een getuigenis van de periode waarin het werd opgericht. Maar de indeling van het gebouw en de omgeving die een besloten karakter vertonen, stemmen niet meer overeen met de huidige eisen die van een zorginstelling verwacht worden en de noden van de maatschappij. Ook het parkgedeelte zal een grotere openheid krijgen door het open te stellen voor bezoekers en voorbijgangers.

Het opmaken van een RUP was noodzakelijk om de nodige stedenbouwkundige vergunningen af te kunnen leveren voor de verbouwingswerken aan het gebouw en de inrichtingswerkzaamheden in het park.

De publicatie in het Belgisch Staatsblad gebeurde op 8 augustus 2017 waardoor het vanaf 22 augustus 2017 van kracht is.

Je kan dit RUP nalezen op www.skw.be of komen inkijken op het gemeentehuis bij de dienst Ruimtelijke Ordening na het maken van een afspraak.

Deel deze pagina