Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Huiswerkcoaches gezocht: één bezoek per week bij vast gezin

Gepubliceerd op  ma 18 sep 2023
Huis van het Kind zoekt mensen die een kwetsbaar gezin met een kind uit het eerste of tweede leerjaar willen ondersteunen bij schoolwerk. Naast hulp bij huiswerk, houden de coaches ook de agenda en schoolbrieven mee in de gaten. Zo leren de ouders ook hoe ze hun kind kunnen begeleiden.

Maak jij graag het verschil voor een kwetsbaar gezin? Als huiswerkcoach help je zowel kind als ouder vooruit met je wekelijks bezoekje. Je ondersteunt bij huiswerk en leest ook de schoolbrieven en agenda. Dankzij jou leert het gezin meer structuur aan te brengen in het schoolwerk. Het is niet de bedoeling dat je de taken van een leerkracht of hulpverlener opneemt. Het doel van dit project is dat de huiswerkcoaches uiteindelijk overbodig worden en de ouders hun rol kunnen overnemen.

Om coach te worden bij SAM Plus, zoekt het Huis van het Kind natuurlijk mensen met een hart voor kinderen. Ervaring in het onderwijs is geen vereiste, wel dat je digitaal vaardig bent, gestructureerd werkt en per week een uurtje tijd hebt. Het gemeentebestuur ondersteunt je onder andere met vorming en een kilometervergoeding. Met vragen kan je altijd terecht bij de contactpersoon van SAM Plus. De gezinnen worden geselecteerd in samenwerking met de scholen.

Ook voorleesproject SAM weer van start

Eerder al lanceerde het Huis van het Kind het SAM-project: een vrijwilliger gaat één keer per week op bezoek bij een kwetsbaar gezin om een uurtje voor te lezen of samen met het kind te lezen. Dit project is al enkele jaren een succes. Daarom is Huis van het Kind op zoek naar extra voorleesvrijwilligers voor het nieuwe schooljaar.

Kinderen uit kwetsbare gezinnen starten vaker met een achterstand aan het basisonderwijs. Met SAM en SAM Plus willen we deze kinderen meer kansen geven.

Lijkt dit iets voor jou? Via onderstaande knop vind je meer info en kan je je kandidaat stellen.

Klik hier voor meer info over huiswerkbegeleiding SAM Plus.

Klik hier voor meer info over voorleesproject SAM.