Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver start contact tracing samen met Mechelen

Gepubliceerd op  di 18 aug 2020
De gemeente Sint-Katelijne-Waver en stad Mechelen slaan de handen in elkaar voor Covid-19-contact tracing. Wanneer je contact had met iemand die positief testte op het coronavirus, ontvang je een telefoontje vanuit de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne om je tot de nodige maatregelen aan te sporen.

Onze gemeente werkt voor de contact tracing samen met Mechelen. Het is de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne die de operationele uitvoering ervan op zich neemt.

Momenteel komt de info over besmette personen nog door via de huisartsen, maar weldra krijgt het covidcallcenter toegang tot de Vlaamse databank. Op die manier kunnen zij veel sneller aan de gegevens aan.

Wanneer een persoon positief test op Covid-19, krijgt deze telefoon van het callcenter. Het callcenter wijst hem/haar op de maatregelen die hij/zij moet nemen en vraagt naar de contacten van de voorbije periode. Vervolgens belt het callcenter deze personen ook op.

De gegevens in kwestie worden enkel hiervoor gebruikt. Ze blijven vier weken bewaard en worden dan vernietigd.

Voor het belang van de volksgezondheid roepen we iedereen op om zo goed mogelijk mee te werken aan het contactonderzoek.