Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver vangt Oekraïense vluchtelingen op

Gepubliceerd op  di 22 mrt 2022
Vanaf volgende week zal onze gemeente Oekraïense vluchtelingen opvangen in het seminariegebouw van Borgerstein. Om deze mensen te helpen, zijn we op zoek naar heel wat spullen en helpende handen. Je kan je aanmelden vanaf nu.

De voorbouw van het seminariegebouw van Borgerstein wordt momenteel klaargemaakt voor de opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Vanaf dinsdag 29 maart kunnen de eerste toekomen. In eerste instantie verwachten we vijf gezinnen. In totaal voorzien we in het seminariegebouw duurzame opvang voorzien voor een zeventigtal personen, plus een aantal baby’tjes en peuters.

Spullen gezocht!

Voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen in Borgerstein zochten we heel wat spullen. Onze inwoners reageerden massaal en in geen tijd hadden we al het nodige bij elkaar.

Daarom hebben we de inzamelactie op 31 maart afgesloten.

Logistieke hulp gezocht!

Voor de inrichting van de wooneenheden zijn helpende handen heel erg welkom. Wil jij helpen bij het inrichten van lokalen, het verhuizen van meubilair, het sorteren van gedoneerde goederen, ... Meld je dan aan via de link hieronder.

In de (nabije) toekomst doen we mogelijk ook voor andere taken een beroep op deze helpende handen.

Meld je hier aan als logistieke vrijwilligers voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Buddy's gezocht!

Om de Oekraïense vluchtgelingen te begeleiden en wegwijs te maken in onze gemeente, zoeken we buddy's. Als buddy koppelen we jou aan één specifiek gezin en ga je een langdurig engagement aan. Je ondersteunt het gezin bij bij administratie, het leren kennen van de gemeente, vrije tijdsinvulling en het uitbouwen van sociaal contacten. 

Als gemeentebestuur zorgen we voor de nodige ondersteuning.

Stel je hier kandidaat als buddy voor Oekraïense vluchtelingen.

Animatiehulp gezocht!

We willen de Oekraïense vluchtelingen een aangename daginvulling geven met activiteiten voor kinderen en volwassenen. Heb jij als persoon of met jouw vereniging ervaring met kinderanimatie of activiteiten voor kinderen en volwassenen? Wil je helpen de dagelijkse werking van het opvanginitiatief? Meld je dan aan als animatievrijwilliger.

Stel je hier kandidaat als animatievrijwilligers voor de Oekraïense vluchtelingen.