Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sociale dienst deelde voedsel- en knutselpakketten uit

Gepubliceerd op  vr 10 apr 2020
Naar aanleiding van de coronacrisis bezorgde de sociale dienst eenmalig voedselpakketten aan huis. Ze deden dat bij gezinnen die het financieel moeilijk hebben en hier anders ook gebruik van maken. Het Huis van een Kind bezorgde de kinderen in deze gezinnen een leuk extraatje.

Via Europa krijgt onze sociale dienst regelmatig voedseloverschotten. Zij delen deze uit aan cliënten die het financieel moeilijk hebben. Deze week ontvingen we een extra levering. Onze medewerkers schoten in actie om nog voor het paasweekend hun cliënten een pakketje aan huis te bezorgen. Gemeentelijke basisschool Octopus schonk een grote doos paaseitjes. 41 gezinnen konden zo genieten van een fijn paasweekend.

Knutselpakketten

63 kinderen uit deze gezinnen kregen ook een knutselpakket. Het is paasvakantie voor iedereen en ook zij moeten de mogelijkheid krijgen om zich uit te leven in spel en creativiteit. Ons huis van het kind stelde een pakket samen met onder meer papier, lijm, stiften, plakkertjes, kleurplaten, kleurtjes, wasco’s, bellenblazers, origamipapier, knutselstokjes en fluitjes.