Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sport- en speelpark Bruultjeshoek

Naast sporthal Bruultjeshoek, ingesloten tussen Wavervelden, Kruisweglei en Kerkhoflei, ligt een groot binnengebied dat is ingekleurd als recreatiezone. Het gemeentebestuur heeft nu een plan klaar om dit gebied om te vormen tot een sport- en speelpark voor iedereen.

Sport- en speelmogelijkheden

Het sport- en speelpark zal plaats bieden aan:

Twee strandvolleybalvelden: Aanvankelijk waren één strand- en één grasvolleybalveld voorzien, maar na overleg met de lokale volleybalclub stuurden we de plannen bij. Zand leidt tot minder blessures en strandvolleybal wint aan populariteit.

Multisportkooi: Dit omheinde terrein biedt de mogelijkheid om te voetballen en te basketballen. Een gelijkaardige kooi staat al tegenover de bibliotheek in Leyland.

Calisthenics: Calisthenics is een vorm van krachttraining waarbij verschillende oefeningen worden uitgevoerd die de grote spiergroepen aanspreken. De oefeningen worden met minimaal gebruik van apparatuur uitgevoerd. Er wordt met name gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. In februari organiseerden we een participatieavond waarop we samen met geïnteresseerde buurtbewoners bekeken welke toestellen we zullen plaatsen.

Finse piste: Dit looppad in houtsnippers omringt het sport- en speelpark. De lengte bedraagt 750 meter. Houtsnippers zorgen voor een minimale belasting van de gewrichten, wat het tot de ideale loopondergrond maakt.

Avontuurlijk speelterrein: In een iets latere fase zullen we het terrein achter de scoutslokalen invullen als een avontuurlijk speelterrein. Later in 2024 zullen we hiervoor nog participatie voor organiseren.

De exacte ligging van alles vind je op het document in bijlage.

Aanvankelijk waren er ook een BMX-parcours en een dirt track (soort crossparcours) voorzien. De vergunning om deze aan te leggen, is nog niet in orde. Mogelijk volgen deze alsnog op een later tijdstip.

Infrastructuur

Tegenover de sporthal komt een fietsenstalling die plaats biedt aan zestien gewone fietsen en vier bak- of cargofietsen. Aan de fietsenstalling komen een fietspomp en fietsherstelpunt.

Doorheen het sport- en speelpark komt een wandel- en fietspad dat sporthal, scouts-lokalen en Kerkhoflei met elkaar verbindt.

Binnen het sport- en speelpark zullen we ook werken uitvoering om de waterhuishouding te optimaliseren. Nu kan het er op sommige plaatsen erg drassing zijn.

De huidige parking blijft behouden. In februari hebben we de putten weggewerkt en parkeerstroken afgebakend met betonblokken. Zo creëren we meer effectieve parkeerplaatsen en verhogen we de toegankelijkheid.

Timing

Start werken: midden/eind april

Einde werken: voorzien eind september

Deel deze pagina