Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Grondwerken vrijetijdssite 't Gewent gestart

Gepubliceerd op  wo 10 apr 2024
Eindelijk: woensdag 3 april zijn de werken voor 't Gewent gestart. In het najaar van 2025 vind je er een grote (fuif)zaal, een jeugdhuis, de bib en het conservatorium. In het kader van de werken is de verbinding tussen Dreefvelden en Leliestraat momenteel een tweetal weken afgesloten.

't Gewent komt langs de Leliestraat, tegenover de Aldi. Rond een centrale binnenplaats komen een grote (fuif)zaal, een nieuw jeugdhuis, lokalen voor het Katelijnse filiaal van het Stedelijk Conservatorium Mechelen (nu nog in het Huis van de Verenigingen in de Wilsonstraat) en onze bibliotheek. Ook Kind & Gezin (nu in lokaaltje achter de bib) zal naar 't Gewent verhuizen.

Als alles naar wens verloopt, duren de werken anderhalf jaar. 

Verbinding Leliestraat en Dreefvelden

Sinds 8 april is de verbinding tussen Leliestraat en Dreefvelden een tweetal weken – als alles vlot verloopt – afgesloten in het kader van de werken. Al het gemotoriseerd verkeer voor kmo-zone Dreefvelden (en dus ook het recyclagepark, dat overigens gesloten is van 15 tot en met 28 april) moet tijdens de afsluiting de kmo-zone in- en uitrijden via de Mechelsesteenweg.

Aanvankelijk zou de weg gedurende het volledige bouwproces afgesloten zijn. De aannemer zou namelijk de ganse site, dus ook de weg, dienen te gebruiken als werfzone. Constructief overleg tussen onze diensten, bedrijven uit de kmo-zone en de aannemer leidde tot een nieuw plan van aanpak, gezien we nu onder meer terreinen mogen gebruiken van bedrijven waardoor de aannemer de werfzone anders kan inrichten. Hierdoor kan de afsluiting van de verbindingsweg tot een minimum in tijd beperkt worden.

Later in het bouwproces van de site zal het wel opnieuw nodig zijn om de verbindingsweg af te sluiten om deze te verleggen, maar de tijdsplanning daarvan is nog niet bekend.

Wanneer de weg opnieuw opent, moeten passanten er uiteraard wel rekening houden met werfverkeer en leveringen. Extra aandachtig zijn is dus de boodschap.

Meer info over 't Gewent lees je hier.

Deel deze pagina