Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Werken Molenstraat starten 10 mei

Gepubliceerd op  do 29 apr 2021
Op maandag 10 mei gaat de spade in de grond voor de langverwachte wegenis- en rioleringswerken in de Molenstraat en Waversesteenweg tussen de dorpskernen van Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Putte. De werken zullen twee jaar duren.

De gemeentebesturen van Sint-Katelijne-Waver en Putte, Aquafin en Pidpa slaan voor deze werken de handen in elkaar. De huidige straat is volledig afgeleefd. Ook de fietspaden zijn niet meer van deze tijd. 

Gescheiden riolering en open grachten

Aquafin zorgt voor de aanleg van een gescheiden riolering onder de rijbaan. Deze nieuwe riolering zal aansluiten op die van het Dorp in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Om dat mogelijk te maken, komt er een pompstation. De open grachten blijven en zullen dienst doen als regenwaterafvoer. De grachten worden achter het nieuwe fietspad aangelegd.

Tijdens de werken zullen ook heel wat nutsleidingen, waaronder de waterleiding, vernieuwd worden. Verschillende leidingen moeten ook een nieuwe plaats krijgen in functie van een optimale plaatsing van de riolering. 

Comfortabele fietspaden

Niet alleen onder de grond verandert er heel wat, ook erboven. De nieuwe straat krijgt een fraaie rijbaan en aan beide kanten een comfortabel fietspad. Hiervoor kunnen we rekenen op een subsidie van de provincie Antwerpen. In de zone 30 komen okergele fietssuggestiestroken, in de zone 50 komen aanliggende fietspaden in rood asfalt en in de zone 70 komen vrijliggende fietspaden van 1,75 meter breed in gewoon asfalt.

Op de plaatsen waar de maximumsnelheden wijzigen, komen plantvakken met bomen in. Deze geven een vernauwend effect waardoor auto’s voelen dat het snelheidsregime hier verandert en dus trager gaan rijden.

Werken starten in Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zullen de werken in fases verlopen. Over een bepaalde afstand zal men telkens de straat open leggen, alle werken uitvoeren en weer dicht leggen. Op die manier kunnen bewoners steeds maximaal aan hun woning.

De werken starten op 10 mei net voorbij het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Het eerste jaar wordt er gewerkt in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Pas in de lente van volgend jaar zal de werftrein de gemeentegrens oversteken.

Impact op het verkeer

De heraanleg van zulk een belangrijke verbindingsweg brengt uiteraard hinder met zich mee. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N15 en R6. De bussen van De Lijn volgen een alternatieve route via Zoetewei, Berlaarbaan en Bosstraat. Bewoners zullen, afhankelijk van de fase van de werken, informatie krijgen via waar ze best naar hun bestemming rijden. Dat kan wekelijks, soms zelf dagelijks, verschillen.

Digitale nieuwsbrief

Aangezien de Molenstraat en Waversesteenweg een belangrijke verbindingsas vormen, blijft de hinder niet beperkt tot de bewoners van de straat. Ook vele anderen, die er regelmatig passeren, willen weten hoe de werken opschieten. Langs waar ze best naar hun bestemming rijden op dat specifieke moment.

Daarom lanceren we voor deze werken een specifieke digitale nieuwsbrief. Als u zich abonneert, krijgt u bij belangrijke veranderingen en interessante ontwikkelingen een bericht in uw mailbox. 

U kan zich abonneren via deze link. Selecteer onderaan 'Werken Molenstraat'.

Alle info over de werken in de Molenstraat lees je op www.skw.be/molenstraat.