Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nieuw wegdek en eindelijk riolering voor Vossevelden

Gepubliceerd op  di 30 jun 2020
Op maandag 29 juni zijn de wegenis- en rioleringswerken in Vossevelden gestart. De straat had nog geen riolering, maar daar komt nu verandering in. Wanneer alle buizen in de grond zitten, komt er bovengronds een nieuwe wegverharding.

In Vossevelden is momenteel nog geen riolering. Het afvalwater loopt samen met het regenwater in open, en vervuilde grachten. We gaan nu in Vossevelden een volledig gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Afvalwater en hemelwater zullen apart worden afgevoerd. 

Voor de afvoer van het hemelwater voorziet Pidpa-HidroRio een combinatie van grachten en een riolering. Het water van de grachten wordt eerst gebufferd zodat het tijd heeft om te infiltreren in de grond. Bij hevige regenval loopt het water door naar de Dorpsbeek.

Wanneer alle buizen in de grond zitten, komt er bovengronds een nieuwe wegverharding. We voorzien nu asfalt vanaf het begin van de straat tot aan de voetbal- en scoutslokalen. Vanaf daar tot het einde van de straat komen er zandkleurige betonstraatstenen met de goot voor het regenwater centraal in de rijbaan. Vossevelden is een fietsstraat en zal dat ook na de heraanleg blijven.

De werken gingen van start op maandag 29 juni. Als alles naar wens verloopt, zijn ze klaar tegen eind dit jaar. Tijdens de werken voorziet de aannemer een laag steenslag zodat de straat steeds toegankelijk is voor lokaal verkeer. We vragen bezoekers van de voetbal en de scouts wel om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Want keren en kruisen zal moeilijk zijn.