Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Stationsstraat opnieuw volledig open

Gepubliceerd op  vr 14 dec 2018
De werken zijn klaar! Op donderdag 20 december ging de Stationsstraat opnieuw volledig open voor alle verkeer. Als voetganger, fietser of autobestuurder geniet u voortaan van een comfortabele weginfrastructuur.

In augustus vorig jaar startte aannemer Van Geel in opdracht van het gemeentebestuur, Aquafin en Pidpa-HidroRio met de heraanleg van de Stationsstraat tussen de Markt en de Fortsesteenweg. Onder de grond legden zij een volledig nieuwe en gescheiden riolering aan. Ook de bovenbouw kreeg een heel nieuw gezicht met losliggende fiets- en voetpaden.

De werken verliepen erg vlot, waardoor ze sneller dan initieel voorzien klaar zijn. Vanaf donderdag 20 december kan iedereen weer door de Stationsstraat rijden.

Enkele verkeerswijzigingen

De vernieuwde Stationsstraat is ingedeeld in rijstroken via een middenmarkering. Dat betekent dat u op de rijbaan mag stilstaan, maar niet parkeren. Langs de straat bevinden zich op verschillende plaatsen parkeervakken. U kan daar uw wagen kwijt.

Nu de werken aan de Stationsstraat klaar zijn, stoppen ook enkele tijdelijke verkeersmaatregelen. Zo verdwijnt de omleiding langs de Mechelsesteenweg en de Kempenarestraat. De Kempenarestraat wordt opnieuw eenrichtingsverkeer tussen Stationsstraat en Leyland in deze richting.

In Drevendaal blijft het eenrichtingsverkeer tussen de Heisbroekweg en Fortsesteenweg tijdelijk behouden. Dat kan pas worden opgeheven wanneer we de gele markeringen verwijderd hebben. Dit zal op een later tijdstip gebeuren.

Inhuldiging met buurtbewoners

Op vrijdag 21 december zullen we de vernieuwde Stationsstraat feestelijk inhuldigen samen met de buurtbewoners. Zij ontvingen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.