Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Schade door de storm van 9 juli?

Gepubliceerd op  di 16 jul 2024
Als de storm van dinsdag 9 juli schade veroorzaakte aan je woning, gewassen of andere eigendommen, hopen we dat je verzekeraar je ondertussen verder kon helpen. Meld de schade daarnaast zeker ook bij het Vlaams Rampenfonds. Dat helpt om het natuurfenomeen te laten erkennen als ramp.

Meld de schade in de eerste plaats aan je eigen verzekeraar. Heb je zelf geen schade, maar liggen er brokstukken in je tuin of op je oprit? Maak ook in dat geval foto's en neem contact op met je verzekering.

Meld schade ook bij het Rampenfonds

Daarnaast doe je er goed aan om ook melding van je schade te maken bij het Vlaams Rampenfonds. Hiervoor heb je zestig dagen de tijd. Pas als er voldoende meldingen zijn, wordt bekeken of de aanvraag in aanmerking komt voor erkenning.

Waarom? Als na onderzoek blijkt dat de storm erkend wordt als natuurramp, zal het fonds in een bepaalde zone ook tussenkomen in kosten die niet door de verzekering gedekt worden.

Klik hier om je schade te melden bij het Vlaams Rampenfonds.

Land- of tuinbouwer?

Heb je als ondernemer in de land- en tuinbouwsector vragen rond de vaststelling van schade aan je teelt? Neem dan gerust contact op met onze dienst lokale economie via lokale.economie@skw.be. Ook op deze pagina vind je alvast meer informatie.

Deel deze pagina