Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Wintertuin toegankelijker tegen eind 2023

Gepubliceerd op  wo 08 dec 2021
Onze Wintertuin is een echte trekpleister, maar nog niet optimaal toegankelijk voor wie niet goed te been is. Daar komt verandering in: het Fonds Culturele Infrastructuur van de Vlaamse Overheid kent een investeringssubsidie van ruim 57.000 euro toe om de fysieke toegankelijkheid te verbeteren.

Stichting Kempens Landschap diende een dossier in bij Toerisme Vlaanderen met als doel het kerngedeelte van het Ursulineninstituut tegen september 2023 te ontwikkelen tot een laagdrempelige en permanent bezoekbare toeristische en cultureel-erfgoedparel. De opwaardering van de onthaalinfrastructuur is daar een onderdeel van. Zo komen er onder andere een nieuwe integraal toegankelijke hoofdingang via de historische zomergalerij, een aangepast sanitair met zorgmeubel en een helling naar de binnentuin. Op die manier moet de site beter toegankelijk en beleefbaar worden voor iedereen.

Deze ambitie krijgt nu een flinke duw in de rug dankzij het Fonds Culturele Infrastructuur van de Vlaamse Overheid. Kempens Landschap en vzw Wintertuin dienden dit voorjaar samen een subsidieaanvraag in. Deze sloot perfect aan bij het lopende toeristische project en werd recent goedgekeurd met een subsidie van 57.071,80 euro.

Foto: Georges Verschoren

Klik hier voor meer info over de Wintertuin van het Ursulineninstituut.