Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Thermografie als nieuwe hobby?

Gepubliceerd op  di 07 jan 2020
IGEMO is op zoek naar warme vrijwilligers - en dat mag u vrij letterlijk nemen - om thermografische scans van woningen te maken. U helpt daarmee buren, dorpsgenoten, vrienden en familie om hun huis warmer te maken.

Thermografie is een meetmethode die werkt met infrarood beelden. Via een thermografische camera worden temperatuurverschillen duidelijk in beeld gebracht.

IGEMO gebruikt deze methode in heel wat gemeenten om het warmteverlies van woningen in kaart te brengen. Op de foto ziet u perfect waar uw huis het meeste warmte verliest ... en weet u meteen waar u iets aan kan doen!

Personen die hun huis duurzamer willen maken weten dankzij thermografie meteen waar te beginnen: bij het dak, de muren, de ramen of misschien de vloeren?

De afgelopen jaren heeft IGEMO, via thermografie, heel wat wijken 'doorgelicht'. Honderden mensen kregen een persoonlijke woningscan met bijhorend advies. De populariteit van deze methode stijgt enorm. Omdat IGEMO deze dienst gratis wil blijven aanbieden, zijn we op zoek naar enthousiaste woningscanners.

Word een warme vrijwilliger

Bent u iemand die:

  • Niet graag stil zit?
  • Ook graag op wandel is tijdens de koude wintermaanden?
  • Graag bij mensen thuis komt?
  • In Sint-Katelijne-Waver woont?
  • Zich in de wintermaanden enkele voormiddagen vrij kan maken?

Dan bent u de vrijwilliger die we zoeken! Concreet gaat u - na een opleiding - als woningscanner langs bij buren, familie of dorpsgenoten. U brengt met een thermografische camera de woning in kaart en maakt een rapportje op met aanbevelingen voor de eigenaars. Dankzij uw hulp kunnen ze hun huis warmer maken.

Meer info & inschrijven

Heeft u interesse? Schrijf u dan voor 31 januari in via een mailtje naar de IGEMO-woningscanner: guido.verlinden@igemo.be. Vermeld in twee lijntjes waarom u de ideale vrijwilliger bent. De opleiding tot woningscanner zal plaatsvinden op een koude dag* in februari of maart.

*Thermografische scans geven het beste resultaat op een bewolkte dag, met temperaturen van maximaal 10°C.