Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Inwoners en politie slaan handen in elkaar

Gepubliceerd op  do 10 okt 2019
In de kernen Elzestraat, Centrum en Onze-Lieve-Vrouw-Waver richtte PZ Bodukap samen met enkele inwoners buurtinformatienetwerken (BIN) op. Een BIN heeft als doel de veiligheid en leefbaarheid te verhogen en sociale controle in een buurt te bevorderen. Ondertussen zijn er tien actief in onze gemeente

Een BIN is géén organisatie die patrouilles of interventies uitvoert, deze taken zijn exclusief een bevoegdheid voor de politiediensten.

Een BIN wordt steeds opgestart vanuit het initiatief van één of meerdere bewoners van een bepaalde buurt of wijk. Daarna volgt een overleg met de lokale politiezone, die hen bij de verdere stappen zal begeleiden. De officiële ondertekening van het BIN-charter door de BIN-co√∂rdinatoren, burgemeester en politie is de laatste stap.

De vier nieuwe BIN’s zijn allen gelegen te Sint-Katelijne-Waver en kregen de namen BIN Bermoorter, BIN Dorpveld, BIN Fruytenborg en BIN Hagelstein. In totaal zijn er nu tien buurtinformatienetwerken actief in de gemeente Sint-Katelijne-Waver. U kan ze herkennen aan het logo op borden en de stickers aan de woningen van de reeds aangesloten leden. De politie is zeer verheugd dat er nog altijd inwoners zich willen inzetten voor dit initiatief, samen sterk voor een veilige gemeente!

Voor meer informatie over buurtinformatienetwerken, de juiste geografische beschrijving van de BIN-gebieden en het aansluitingsformulier kan u terecht op de website van de politiezone BoDuKaP: https://www.politie.be/5359/vragen/buurtinformatienetwerk-bin