Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Winkel weer open? Organiseer buiten een veilige wachtruimte

Gepubliceerd op  wo 06 mei 2020
Op maandag 11 mei mogen alle winkels weer open. Uiteraard mits inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen: zo mag maar een beperkt aantal klanten tegelijk binnen. Heeft uw handelszaak geen eigen parking? Dan kunt u een inname openbaar domein aanvragen om buiten een veilige wachtruimte te maken.

Tijdens de coronacrisis mogen handelaars slechts een beperkt aantal klanten tegelijk in hun zaak toelaten. De rest moet buiten wachten op minstens 1,5 meter van elkaar (social distancing).

Om de winkels de nodige ruimte te geven om dit veilig in te richten, kunnen ze een aanvraag ‘inname openbaar domein’ doen om de parkeerplaatsen voor hun winkel vrij te houden om een wachtruimte in te richten. Omdat deze aanvraag kadert in de strijd tegen corona, rekent het gemeentebestuur hiervoor uitzonderlijk géén kosten aan.

Doe uw aanvraag via de link onderaan. Selecteer de optie ‘parkeerplaats(en)’ en vermeld duidelijk dat uw aanvraag past in het kader van de coronamaatregelen. Enkel dan vervallen de kosten.

Onze werkmannen komen de nodige verkeersborden zo snel mogelijk plaatsen.

Vraag hier uw inname openbaar domein aan.