Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Winkel of horecazaak weer open? Organiseer buiten terras of wachtruimte

Gepubliceerd op  di 16 jun 2020
Na de winkels in mei, mogen sinds 8 juni ook de horecazaken weer open. Horecazaken en winkels kunnen bij het gemeentebestuur een gratis innamen openbaar domein aanvragen om extra terras of wachtruimte in te richten.

Tijdens de coronacrisis mogen handelaars slechts een beperkt aantal klanten tegelijk in hun zaak toelaten. De rest moet buiten wachten op minstens 1,5 meter van elkaar (social distancing). Horecazaken moeten tussen de tafels in hun zaak en op de terrassen 1,5 meter afstand voorzien.

Heeft uw handelszaak geen eigen parking? Kan uw horecazaak niet meer hetzelfde aantal klanten op het terras laten plaatsnemen omdat er 1,5 meter afstand tussen de tafels moet zijn? Dan kunt u een inname openbaar domein aanvragen om buiten een veilige wachtruimte te maken of om uw terras uit te breiden.

Omdat deze aanvraag kadert in de strijd tegen corona, rekent het gemeentebestuur hiervoor uitzonderlijk géén kosten aan.

Doe uw aanvraag via de link onderaan.

Voor de uitbreiding van uw terras, voegt u een plannetje bij met de opstelling en de afmetingen. Voetpaden moeten vrij blijven. Er moet altijd een veilige doorgang van 1,5 meter zijn voor voetgangers, kinderwagens en rolstoelgebruikers.

Selecteer de optie ‘parkeerplaats(en)’ en vermeld duidelijk dat uw aanvraag past in het kader van de coronamaatregelen. Enkel dan vervallen de kosten.

Onze werkmannen komen de nodige verkeersborden zo snel mogelijk plaatsen.

Vraag hier uw inname openbaar domein aan.