Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Gemeentelijke mondmaskers vrijdag in brievenbus

Gepubliceerd op  vr 15 mei 2020
Op vrijdag 15 mei vinden de inwoners van onze gemeente hun mondmasker in hun brievenbus. Het gemeentebestuur schenkt elke inwoner vanaf 12 jaar een herbruikbaar mondmasker met filter. Op vrijdag 15 mei bezorgen gemeentemedewerkers de maskers aan huis.

Nadat de federale veiligheidsraad besliste dat mondmaskers een belangrijke rol zouden spelen in de exitstrategie, bestelde het gemeentebestuur mondmaskers met filter voor alle inwoners vanaf 12 jaar. Woensdag arriveerden de mondmaskers in sporthal Bruultjeshoek. Een tiental medewerkers schoten meteen in actie en verdelen momenteel 18.264 mondmaskers en evenveel filters over 8.363 enveloppen.

Morgen gaan 25 andere medewerkers op pad om de maskers en filters bij de inwoners thuis te bezorgen. Bij het mondmasker en de filter zit een begeleidende brief met instructies.

Ook scholen

Ook alle leerkrachten en het personeel van alle niet gemeentelijke basis- en secundaire scholen in Sint-Katelijne-Waver krijgen van het gemeentebestuur een mondmasker en filter. Hier gaat het om 936 maskers. De gemeentelijke scholen kregen een stoffen mondmasker via de vrijwilligers van Katelijne Helpt.

Vraag in verband me de mondmaskers? Stel ze hier.

Praktische info over het gebruik van onze mondmaskers? Klik hier.