Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Verlenging afslagstrook Liersesteenweg naar R6

Gepubliceerd op  di 11 aug 2020
Op maandag 17 augustus start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de verlenging van de afslagstrook van de Liersesteenweg richting R6. De werken zullen zo'n drie weken duren. In deze periode moet het verkeer richting Mechelen een omleiding volgen.

Aan het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg lopen de wachttijden geregeld op. Om de doorstroming vanaf de Liersesteenweg naar de R6 vlotter te laten verlopen, paste AWV vorig jaar al de lichtenregeling aan het kruispunt aan. Intussen onderzocht AWV ook het verlengen van de afslagstrook op de Liersesteenweg naar de oprit van de R6 richting Mechelen-Noord.

Het verlengen van deze afslagstrook tussen het kruispunt met de R6 en de Walemstraat wordt vanaf maandag 17 augustus uitgevoerd en moet zorgen voor een vlottere doorstroming van het verkeer.

Eénrichting aan werfzone

Tijdens de werken wordt de weghelft van de Liersesteenweg richting Mechelen, tussen de Walemstraat en de R6 afgesloten. Gemotoriseerd verkeer vanuit Duffel/Lier naar de R6/Mechelen volgt een omleiding via de Lange Zandstraat en Antwerpsesteenweg (N1).

Verkeer komende van Mechelen richting Duffel/Lier kan steeds via de werfzone passeren.

Fietsers gebruiken in beide richtingen het fietspad aan de oostzijde van de Liersesteenweg, tussen de Clemenceaustraat en het fietspad onder de R6.

Weersgevoelig

De timing van de werken is afhankelijk van weersomstandigheden en andere onvoorziene gebeurtenissen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/sint-katelijne-waver