Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Vlaanderen Feest!-cheques voor lokale buurt- en verenigingsinitiatieven

Gepubliceerd op  di 11 feb 2020
Organiseert u met uw buurt of vereniging een evenement in de aanloop naar de Vlaamse feestdag op 11 juli? Dan maakt u kans op een feestcheque ter waarde van 180 euro. De Vlaamse overheid deelt vanaf 11 maart feestcheques uit volgens het principe 'eerst komt, eerst maalt'.

Zet u een straatfeest, een wijkinitiatief of een verenigingactiviteit in de steigers in de periode van
27-28 juni of van 3 tot en met 11 juli? En wil u die activiteit of dat initiatief graag ook in het teken plaatsen van de campagne voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap? Dan kan u kandideren om lokale organisatiepartner voor Vlaanderen Feest! te worden. En wat meer is: zo krijgt u meteen ook uitzicht op een feestcheque als tussenkomst in een aantal realisatiekosten na afloop.

Om in aanmerking te komen, moet het evenement een open en niet-competitief karakter hebben. Het moet mensen in de periode van de 11-daagse als groep bij elkaar brengen voor positief gemeenschapsleven binnen de eigen gemeente en zonder partijpolitiek of commercieel karakter. Voor de verdere concrete invulling krijgt de inspiratie van elke organisator vrije baan.

Aanvraag indienen vanaf 11 maart

Vlaanderen Feest heeft slechts een gelimiteerd aantal feestcheques beschikbaar. Toekenning van een feestcheque gebeurt volgens het principe 'eerst komt, eerst maalt'. Elk jaar overtreft de vraag al snel het aanbod! Er zeer vlug bij zijn is dus de boodschap!

Alle informatie plus het formulier om te kandideren is vanaf 11 maart tot uiterlijk einde april (of tot uitputting van de opties op een feestcheque) beschikbaar op www.vlaanderenfeest.eu

Op die website vindt u alle concrete informatie over de vereiste kenmerken voor de activiteit, over de na te leven bepalingen bij de uitwerking, over uitgaven die wel en niet in aanmerking komen voor tussenkomst en over de bewijsvoering die Vlaanderne Feest na afloop verwacht om de optie op de feestcheque om te zetten in een effectief bedrag op de rekening van uw organisatie.