Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Knutsel een vogelhuisje en win!

Gepubliceerd op  di 15 sep 2020
Wil jij ook meer vogels naar je tuin lokken? Dan is er niets beters dan een mooi, origineel en zelfgeknutseld vogelhuisje. Bouw er één voor eind september, deel een foto met ons en wie weet win je een mooie vogelspotprijs!

Het beste bestrijdingsmiddel tegen de eikenprocessierups is ... een vogel! Wist je dat het aantal nesten van eikenprocessierupsen met 80 procent kan dalen als je de juiste vogels naar je tuin lokt? 

Een oude laars, een theepot, een houten vogelhuisje al dan niet geschilderd, … Je kan het allemaal gebruiken om koolmeesjes en pimpelmeesjes te lokken. Door met jong en oud leuke vogelhuisjes te maken en onze gemeente ermee vol te hangen, beperken we de hinder van de eikenprocessierups en maken we een echt vogelparadijs.

Geen plaats om je vogelhuisje in je eigen tuin te hangen? Schenk het aan ons en wij zoeken een mooi plekje in onze gemeente uit.

Win! Win! Win!

Een nestkastje geknutseld? We zijn benieuwd naar het resultaat. Maak een foto en deel hem voor 30 september:

  • post hem op Instagram met de hashtag #skwleeft (let erop dat je hem publiekelijk zichtbaar zet);
  • geen Instagram? Mail je foto dan naar dierenwelzijn@skw.be.

Onder alle deelnemers verloten we een leuke prijs. Wat de prijs is, houden we nog even geheim. Of toch een tipje van de sluier: hij komt erg goed van pas om in de tuin vogels te spotten aan je zelf gemaakte vogelhuisje.

Veel knutselplezier!

Meer info over vogelhuisjes vind je hier.