Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Volgverlichting langs Vrouwvliet: wat vindt u ervan?

Gepubliceerd op  wo 27 mrt 2019
Fietst, wandelt of loopt u ook wel eens langs de Vrouwvliet net over de gemeentegrens met Mechelen? Dan heeft u wellicht al de nieuwe volgverlichting opgemerkt. De stad Mechelen wil de ervaringen van de passanten kennen en ze vragen dat ook aan onze inwoners.

Door over te stappen naar led-verlichting besparen we heel wat energie. Een extra besparing is mogelijk door de led-verlichting te dimmen of door volgverlichting te plaatsen. 

Volgverlichting werd in eerste instantie ontwikkeld voor fiets- en wandelpaden. Als er niemand voorbij komt, worden de lichtpunten standaard gedimd naar 20 procent. De sensoren op de gevels of verlichtingspalen zorgen ervoor dat de verlichting stapsgewijs oplicht naar 100 procent zodra een voetganger of fietser passeert. Daardoor 'volgt' de verlichting elke voorbijganger en wordt er geen energie verspild. Buiten de besparing op energie is volgverlichting ook minder storend voor het milieu en de omgeving.

Langs de Vrouwvliet in Mechelen bevindt zich momenteel zo'n volgverlichting in proefproject. De stad wil dat nu evolueren en wil ook de mening van de buurtbewoners en passanten kennen. De staat vraagt ook aan onze inwoners die er passeren om hun ervaringen te delen. U doet dit via www.mechelen.be/volgverlichting.