Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Waver in 't Nieuw: stand van zaken

Gepubliceerd op  do 06 jun 2024
De werken voor de dorpskernvernieuwing in Onze-Lieve-Vrouw-Waver zijn intussen vijf weken aan de gang. De rioleringswerken schieten goed op: tegen het bouwverlof hopen we de onderlaag asfalt te kunnen aanbrengen. De komende zal tijdelijk een deel van parking Wissel ingenomen worden. Lees hier meer.

Rioleringswerken vlotten goed

Het plaatsen van de riolering in fase 1 (Dijk van Kruisweglei tot Kegelshoeklaan) is volop bezig en verloopt goed. We verwachten dat in de tweede helft van juni in heel deze fase de riolering in de grond zal zitten. Vervolgens kan de aannemer starten met de bovengrondse werken: goot, boordstenen en fundering van de rijbaan. 

Als alles naar wens verloopt, en de weergoden ons gunstig gezind zijn, kunnen we de onderlaag asfalt nog voor het bouwverlof aanbrengen. Het is onze bedoeling om zo proper mogelijk het bouwverlof in te gaan.

Voorbereiding fase 2 

Fase 1 loopt nog volop, maar we denken al vooruit richting fase 2. Omdat de breekmachine momenteel beschikbaar is, zal de aannemer binnen dit en twee weken het asfalten wegdek van de Dijk tussen Kegelshoeklaan en Waverlaan al kapot breken. Zo maken we dit klaar voor de start van de werken in september.

Het breken van deze toplaag brengt geen hinder met zich mee voor de weggebruiker. Alles wordt weer vastgereden en de weggebruiker kan hier gewoon blijven overgaan zoals vandaag het geval is.

Inname deel parking Wissel

De aannemer zal de komende weken tijdelijk wat aarde stockeren op een deel van parking Wissel. Hierdoor zal ongeveer de helft van de parking ingenomen worden.

Om bezoekers van de lokale handelaars de mogelijkheid te geven om steeds dichtibj te parkeren, zullen we op de Wissel zes extra parkeerplaaten inrichten voor kortparkeren. Je kan je auto hier 30 minuten achterlaten.

We trachten samen met de aannemer om de ingenomen plaatsen op de Wissel zo snel mogelijk weer vrij te maken.

Deel deze pagina