Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Werken Waverstraat en Hageweg

Het gemeentebestuur en Pidpa-Hidrorio zullen binnenkort een nieuwe riolering en nieuwe rijbaan aanleggen in de Waverstraat en Hageweg. De werken starten op maandag 28 februari. Op deze pagina vindt u de nodige informatie.

Gescheiden riolering

In de Waverstraat en de Hageweg is er momenteel nog geen riolering aanwezig. Afvalwater en regenwater komen samen in open in ingebuisde grachten. De asfalten rijbaan is aan vernieuwing toe. De weg is versleten en de kanten afgebrokkeld. 

Pidpa-HidroRio zal nu een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Waverstraat en Hageweg. Het afvalwater zal via buizen onder de rijweg afgevoerd worden naar de bestaande riolering onder de Leliestraat. 

De huidige grachten blijven behouden voor de afvoer, berging en infiltratie van regenwater. Waar nodig worden nieuwe grachten voorzien.

Nieuwe rijbaan

Het gemeentebestuur maakt van deze rioleringswerken gebruik om de bovenbouw van de weg te vernieuwen. De Waverstraat krijgt een nieuwe wegverharding in beton van 4,6 meter breed. Omdat de Waverstraat een weg is die veel gebruikt wordt door fietsers, voorzien we ook snelheidsremmende maatregelen. Dat gebeurt aan de hand van plaatselijke wegversmallingen met kleuraccenten.

In de Hageweg wordt de rijbaan ook volledig vernieuwd. Hier komt, in het gedeelte dat afwatert richting Waverstraat, een betonnen wegverharding van 3,5 meter breed.

Timing werken

Waverstraat gedeelte Leliestraat-Hageweg (fase 1)

  • riolering: maart
  • wegenis: april-mei
  • grachten en bermen: augustus-september

Schrans

  • riolering: april-mei
  • wegenis: mei-juni-juli

Waverstraat gedeelte Hageweg-Berlaarbaan (fase 2)

  • riolering: mei-juni
  • wegenis: juni-juli
  • grachten en bermen: oktober-november-december

Hageweg

  • riolering: start donderdag 23 juni
  • wegenis: augustus-september

Infovergadering start werken

Op dinsdag 22 februari, een week voor de start van de werken, organiseerden we een bewonersvergadering om het concrete verloop van de werken toe te lichten. Onderaan deze pagina vindt u de toen vertoonde presentatie. 

Heeft u nog vragen? Stel ze via het formulier onderaan deze pagina.

Informatievideo voorjaar 2021

Door corona konden we in het voorjaar van 2021 het project niet voorstellen op een bewonersvergadering, dus namen we een informatievideo op. Schepen van openbare werken Joris De Pauw, Marc Frans van het studiebureau, Nele Verlinden van Pidpa-HidroRio en Eve Soetewey van de gemeentelijke dienst openbare werken vertellen jou in onderstaande video alles over het nakende project. 

In de video spreken ze onder meer over afkoppeling van hemelwater en over waterputten. Onderstaande links bevatten interessante informatie over de subsidies die je hiervoor kan verkrijgen:

Heb je na het bekijken van de presentatie nog vragen of opmerkingen? Stel ze dan via het formulier onderaan deze pagina. Onze medewerkers bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord.