Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Week van de Valpreventie 2024

Van 22 tot 28 april vindt voor de dertiende keer de Week van de Valpreventie plaats. Ook onze gemeente doet mee en organiseert tal van activiteiten. We zetten in op bewegen, maar ook op weten en sensibiliseren.

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten.

Toelichting programma

Tijdens een bezoek aan buurtrestaurant Elzestraat lichten we het programma toe en geven we de eerste tips over hoe omgaan met risico’s in en rond de woning.

Wanneer: woensdag 17 april om 13.30 uur

Waar: parochiezaal Elzestraat (Clemenceaustraat 111).

Inschrijven hoeft niet. Eet je voordien graag een middagmaal, reserveer dit dan via lokaal dienstencentrum De Plek.

Sessie ‘blijf bewegen’ - geannuleerd

Heb je de gloednieuwe beweegbank in het Borgersteinpark al ontdekt? Benieuwd welke laagdrempelige beweegmogelijkheden deze allemaal te bieden heeft? Na afloop krijg je een gezond vieruurtje en een drankje. (organisatie i.s.m. Gezonde Buurt)

Wanneer: dinsdag 23 april om 14 uur 

Waar: Borgersteinpark (Borgersteinlei).

Inschrijven: niet langer mogelijk.

Bankontakt-wandeling

Samen wandelen we de Bankontakt-wandeling van Elzestraat. Deze is 5 km lang en onderweg houden we regelmatig halt bij een bank voor een leuk weetje en een streepje muziek. Na afloop krijg je een gezond vieruurtje en een drankje.

Wanneer: woensdag 24 april van 14 tot 16 uur 

Waar: vertrek parking Sint-Michielspark (Groenstraat 11).

Inschrijven: uiterlijk op zondag 21 april via onderstaande link.

Klik hier om in te schrijven voor de Bankontakt-wandeling.

Lezing: valpreventie, blijf er even bij stilstaan

We gaan op zoek naar mogelijke valrisico’s in de eigen woning en bespreken persoonsgebonden risico’s. Want je moet weten: in veel gevallen kan je een val voorkomen!

Wanneer: woensdag 24 april van 19u30 tot 21 uur (deuren open vanaf 19 uur)

Waar: lokaal dienstencentrum De Plek (Wilsonstraat 28)

Inschrijven hoeft niet

Blijf Fit seniorengym

De wekelijkse sessie seniorengym staat in het teken van valpreventie. Eerst doen we een halfuurtje spierversterkende oefeningen. Nadien trekken nog even naar buiten voor een korte wandeling. Na afloop krijg je een gezond vieruurtje en een drankje.

Wanneer: donderdag 25 april om 15 uur

Waar: Felix Brouwershof (Dijk 38C)

Inschrijven hoeft niet

Activiteiten van lokaal dienstencentrum De Plek (Wilsonstraat 28)

Beweegcoach op bezoek

Kennismaking met beweegcoach van gemeente SKW en fitness van De Plek. Inschrijven via onthaal. Gratis. Wanneer en waar? Maandag 22 april om 15.15 uur in zaal Klaproos.

Infoavond valpreventie

Myriam De Kock geeft tips en uitleg over valrisico’s. In de Brasserie. Inschrijven via onthaal. Gratis. Wanneer en waar? Woensdag 24 april om 19.30 uur in de Brasserie.

Wandel je mee?

Een (rolstoelvriendelijke) wandeling in de buurt van 3 km met een leuke zoektocht. Familie, buren en vrienden kunnen meewandelen. Prijs: 2 euro inclusief drankje. Aan de start krijg je tips voor rolstoelvriendelijk wandelen door de kinesisten van het WZC. Je kan meedoen aan de zoektocht en onderweg is er een stopplaats voor een drankje. Na de wandeling is er nog kinderanimatie voorzien in de Brasserie. Je kan een spelletjeskaart kopen voor 2 euro. Een volle spelletjeskaart kan je inruilen voor een zakje chips of een ijsje. Wanneer? Woensdag 24 april. Tussen 14 en 15 uur kan je vertrekken vanuit de inkomhal van dienstencentrum De Plek.

Beweegbingo

Een actief bingospel waarbij je bewegingen in plaats van cijfers verzamelt. Gratis. Wanneer? Donderdag 25 april in de Brasserie.

Deel deze pagina