Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Week van het Bos: wandel mee door het Bemortelbos

Gepubliceerd op  wo 10 okt 2018
We kunnen niet genoeg benadrukken hoe waardevol bossen zijn. Daarom doen we dat tijdens de Week van het Bos. In onze gemeente kan u die week deelnemen aan een geleide wandeling door het mooie Bemortelbos.

Dagelijks verdwijnt in Vlaanderen zes hectare open ruimte onder beton of asfalt. Omdat bossen cruciaal zijn voor onze gezondheid, willen we het belang van bosgebied onder ieders aandacht brengen. Wanneer kan dit beter dan tijdens de Week van het Bos?

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe waardevol bossen zijn. Niet alleen onze fysieke en mentale gezondheid varen er wel bij, ook voor het behoud van al onze ecosystemen zijn ze van onschatbare waarde. Bij extreme hitte en droogte zorgen ze ervoor dat de bodem niet uitdroogt. Bij regen houden de bladeren een deel van het water vast, waardoor er minder snel wateroverlast optreedt. En wat dan gezegd over de onvervangbare rol die ze spelen om onze luchtkwaliteit te verbeteren?

Wandel mee door het Bemortelbos

We nemenĀ u graag mee op ontdekkingstocht in het Waverwoud. Bert Van Gils van Bosgroep Antwerpen Zuid gidst ons door het Bemortelbos, waarvoor hij samen met de boseigenaren een bosbeheerplan opstelde. U komt er alles te weten over dit gebied, dat zowel op ecologisch als op geschiedkundig vlak erg waardevol is.

Reserveer zondag 21 oktober om 14 uur in uw agenda. We spreken af aan het kruispunt van de Wilsonstraat en de Muilshoek. Wandelt u mee? Laat dit dan voor vrijdag 19 oktober weten aan de dienst duurzaamheid (duurzaamheid@skw.be of 015 30 69 18).