Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Wegenis- en rioleringswerken in Heidijk en Bredeheide starten op 25 mei

Gepubliceerd op  ma 29 mrt 2021
Eind mei starten er wegenis- en rioleringswerken in de Heidijk en een deel van de Bredeheide. Er komt een gescheiden riolering en de betonplaten maken plaats voor asfalt. Voor de afvoer van het regenwater blijven we beroep doen op de aanwezige grachten.

In 2019 kreeg een deel van de Bredeheide samen met de Zonstraat al een nieuwe, gescheiden riolering en een nieuwe weginrichting. Nu is ook de rest van de Bredeheide aan de beurt, samen met de aangrenzende Heidijk.

Via deze werken willen we, samen met onze rioleringspartner Pidpa-Riolering, het afvalwater van de woningen, dat momenteel terechtkomt in de open grachten, scheiden van het hemelwater en aansluiten op een nieuwe riolering onder de rijbaan. Het regenwater van de daken, opritten en rijbanen blijven we naar de bestaande grachten leiden. 

Niet alleen de riolering wordt vernieuwd, ook de rijbaan zelf. Overal komt een rijbaan in asfalt. Nu liggen er betonplaten, maar asfalt is comfortabeler, zeker voor fietsers. Niet onbelangrijk, aangezien de fietsknooppunten er passeren.

In de Bredeheide gaan we tussen de Duffelstraat en de Heidijk de bermen verstevigen met grasdals. Die zullen waterdoorlatend en voldoende stevig zijn. Op die manier zullen we vermijden dat hier in de toekomst nog putten ontstaan.

De bomen in de Heidijk blijven en de aannemer zal de nodige zorg aan de dag leggen om deze niet te beschadigen tijdens de werken.

De werken starten op 25 mei en zullen ongeveer één jaar duren. In de eerste fase wordt gestart in het stuk van de Bredeheide tussen Deegmortels en Pompeloerestraat. Nadien volgen de Bredeheide tussen Duffelstraat en Zonstraat (kruispunt inbegrepen) en de Heidijk.

Begin maart boden we de bewoners een digitale infosessie aan over de werken. Je kan deze hier (her)bekijken.