Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Geluidsschermen op R6 voor wijk Ekelenhoek: werken starten 6 mei

Gepubliceerd op  di 16 apr 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat het op 6 mei start met de bouw van de geluidsschermen aan de Ekelenhoek en Zorgvliet. Tegelijk vervangt het tussen het kruispunt van de Liersesteenweg en de spoorwegbrug de bestaande wegverharding door geluidsarm asfalt.

De geluidsschermen komen in de noordelijke berm van de R6 ter hoogte van de Ekelenhoek en Zorgvliet. De schermen zijn 3 meter hoog en worden geplaatst over een lengte van zo’n 750 meter. Ze zullen de geluidshinder van het verkeer op de R6 beperken voor de buurtbewoners. 

De schermen zullen er ongeveer hetzelfde uitzien als de geluidsschermen tussen de rotonde aan de Berlaarbaan en de rotonde aan de Putsesteenweg. Onderaan komt een betonnen voet met daarop geluidsabsorberende panelen in beton.

Eerst wegverharding, daarna geluidsschermen

De werken starten op maandag 6 mei en duren ongeveer anderhalve maand. Ze verlopen in fases, waarbij de aannemer de betonnen wegverharding op de R6 vervangt tussen de Liersesteenweg (N14) en de spoorwegbrug. Dat gebeurt eerst aan de zuidelijke zijde, de rijstroken richting Putte. In de tweede helft van mei zijn de rijstroken richting de E19 aan de beurt. Tijdens deze fase, plaatst de aannemer meteen ook de fundering voor de geluidsschermen in de berm. Tenslotte installeren we de geluidsschermen aan de noordzijde van de weg. Als alles vlot verloopt zijn de geluidsschermen midden juni afgewerkt.

Weinig hinder voor verkeer R6

Het verkeer op de R6 kan op weekdagen van 6 tot 19 uur altijd over twee versmalde rijstroken in elke richting langs de werken passeren. Na 19 uur en in het weekend zal de aannemer aan de kant waar gewerkt wordt een extra rijstrook innemen.

Bouw fly-over Antwerpsesteenweg in volle gang

Ondertussen zijn de voorbereidende werken voor de bouw van de fly-over over de Antwerpsesteenweg al in volle gang. Momenteel maken we het terrein rond het bestaande kruispunt klaar voor de bouw van de nieuwe brug. We verharden er o.a. de middenberm en leggen een terugkeerlus aan die later nodig is voor het verkeer tussen Walem en het centrum van Mechelen.

Eind april beginnen we aan de Antwerpsesteenweg met de opbouw van de noordelijke op- en afrit en het noordelijke deel van de fietstunnel.

Blijf op de hoogte

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer vindt u steeds de laatste stand van zaken van de werken. Krijgt u graag nieuwsupdates in uw mailbox? Dan kan u daar ook een abonnement nemen op de nieuwsbrief die zij specifiek voor deze werken versturen.