Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nieuwe riolering en wegdek voor Beukendreef, Netestraat en Fermerijstraat

Gepubliceerd op  wo 13 feb 2019
In navolging van de Lange Zandstraat, Kalkoenstraat en Heidestraat, start begin maart de aanleg van riolering en een nieuw wegdek in de Beukendreef, Netestraat en Fermerijstraat. De inwoners kregen op 12 februari meer uitleg tijdens een bewonersvergadering. U leest een verslag op onze website.

Wat

In de Beukendreef, Netestraat en Fermerijstraat ligt er nog geen riolering. Het afvalwater loopt er, net als het regenwater, in open en overwelfde grachten. Bovendien is het wegdek in deze straten aan vernieuwing toe.

Het gemeentebestuur en Pidpa-HidroRio sloegen de handen in elkaar. Pidpa-HidroRio legt nieuwe, gescheiden riolering aan. De gemeente zorgt voor een mooi en comfortabel wegdek, met snelheidsminderende maatregelen in de Beukendreef en Fermerijstraat. De grachten blijven behouden voor de afvoer, berging en infiltratie van niet-vervuild hemelwater.

Wanneer

De werken starten begin maart en verlopen in fases:

  • rioleringswerken Netestraat: maart

  • wegeniswerken Netestraat: april en mei

  • rioleringswerken Fermerijstraat: april en mei

  • wegeniswerken Fermerijstraat: juni en juli

  • rioleringswerken Beukendreef: juni, juli, augustus en september

  • wegeniswerken Beukendreef: oktober en december

Bij gunstige (weers)omstandigheden zijn de werkzaamheden op het grondgebied van onze gemeente klaar tegen de kerstvakantie.

Hinder

Wanneer de rioleringswerken starten, wordt in die straat het wegdek weggehaald en vervangen door een laag steenslag. Het aanleggen van de nieuwe riolering zal stuk per stuk gebeuren. Dit betekent dat de aannemer over een beperkte lengte een put maakt, de buizen plaatst en de put weer dicht. Zo schuift hij stelselmatig op.

In de werfzone is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. De opritten van de woningen blijven zo goed als altijd bereikbaar langs één van beide kanten. Enkel op de dagen dat de rioleringswerken zich voor uw woning bevinden, kan u uw wagen niet kwijt op uw oprit.

Huisvuil

U zet uw huisvuil klaar zoals u dit gewoon bent te doen. De aannemer zal, indien nodig, op de dag van de ophaling omstreeks 8 uur alle zakken verzamelen op een punt vooraan in de straat. De afvalophalers van IVAREM zullen deze daar opladen.

Communicatie

Bij belangrijke wendingen zal de aannemer u op de hoogte brengen via een bewonersbrief. U ontvangt eveneens een brief wanneer de rioleringswerken uw woning bereiken en u tijdelijk niet met de wagen aan uw oprit kan.

Heeft u vragen of opmerkingen? U kan zich steeds wenden tot de werfkeet of de werfleider.

Bewonersvergaring

Op dinsdag 12 februari kregen de bewoners meer informatie over het verloop van de werken tijdens een infovergadering. U kan de getoonde presentatie downloaden onderaan deze pagina.