Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Fly-over kruispunt R6/N1: noordzijde afgesloten vanaf 15 mei

Gepubliceerd op  di 12 mei 2020
De brug van de R6 over de Antwerpsesteenweg is intussen twee weken open, maar onder de brug wordt nog volop alles afgewerkt. Op vrijdag 15 mei start de aannemer met de aanleg van de op- en afrit aan de noordzijde (kant Walem) van de nieuwe brug. Verkeer moet dan tijdelijk omrijden.

Nog tot en met vrijdag 15 mei werkt de aannemer aan de zuidzijde (kant Mechelen-centrum) van de R6, waar hij de op- en afrit aanlegt en aansluit op de N1. 

Vrijdagavond 15 mei schuiven de werken op naar de noordzijde van de nieuwe brug (kant Walem). De aannemer legt dan hier de nieuwe op- en afrit van de R6 met de Antwerpsesteenweg aan. De afrit van de R6 (komend van Putte) en de oprit richting de E19 zijn daarbij niet toegankelijk. Deze fase duurt tot begin juni.

Een omleiding stuurt u via de E19 richting Walem en industriezone Mechelen-Noord. De nieuwe oprit richting Putte en de nieuwe afrit komend van de E19 zijn open voor verkeer.

Verbinding tussen Antwerpsesteenweg en fietstunnel

Midden mei start de aannemer met de aanleg het nieuwe fietspad aan de noordoostkant van de R6. Dit fietspad ligt parallel met de R6 en biedt een comfortabele verbinding tussen de Antwerpsesteenweg en de fietstunnel richting de Otterbeekwijk.

Van zodra dit dubbelrichtingsfietspad klaar is, verdwijnt de huidige (tijdelijke) fietsverbinding naar de Irisstraat. Naar verwachting is dat tegen 8 juni.

Tijdens eerste weekend van juni wordt project afgerond

In het weekend van 5, 6 en 7 juni staan de allerlaatste werken op het programma. Als de weersomstandigheden het toelaten, legt de aannemer de toplaag asfalt in de volledige werfzone aan en brengt hij de definitieve wegmarkeringen aan. Hierna zijn de werken klaar en gaat de vernieuwde Antwerpsesteenweg onder de brug open voor verkeer.

Tijdens de aanleg van de toplagen in asfalt is de volledige projectzone afgesloten, dus zowel op de Antwerpsesteenweg als op de R6. Dat weekend leiden omleidingen het doorgaand en plaatselijk verkeer in goede banen. Meer info hierover volgt.