Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Werken R6 ter hoogte Ekelenhoek zijn volgende week klaar

Gepubliceerd op  do 13 jun 2019
De werken aan de R6 tussen het kruispunt met de Liersesteenweg en de spoorwegbrug zijn bijna klaar. In het weekend van 15 en 16 juni gaan alle rijstroken opnieuw open voor het verkeer.

Begin mei startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de bouw van geluidsschermen ter hoogte van de Ekelenhoek. Tegelijk kwam er een nieuw wegdek in geluidsarm asfalt tussen de nieuwe brug en de spoorwegbrug. 

Eind deze week staan alle schermen er. In de week van 17 juni wordt wel nog gewerkt aan de achterkant ervan, maar dat hindert het verkeer niet.

Asfalteringswerken in de nacht van vrijdag op zaterdag

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni wordt de definitieve toplaag asfalt en de wegmarkeringen op de rijstroken richting de E19 aangebracht. 

Deze asfalteringswerken starten vrijdagavond om 19 uur. Het verkeer richting de E19 rijdt dan over één rijstrook. Het verkeer richting Putte blijft op twee versmalde rijstroken rijden.

Zaterdag in de loop van de dag, zodra de nieuwe asfaltlaag is afgekoeld, kan het verkeer hier overheen rijden en worden de tijdelijke rijbaanafscheidingen op de rijstroken richting Putte weggenomen.

Zonder onvoorziene omstandigheden kunnen zaterdagavond alle rijstroken terug in gebruik genomen worden.

Middenberm herstellen

Als alle rijstroken klaar zijn, moet enkel de middenberm nog hersteld worden. De tijdelijke doorsteken worden terug opgebroken en de middenberm wordt weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

Dat gebeurt volgende week in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 juni en eventueel in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 juni.

Om veilig te kunnen werken wordt tijdens deze nacht(en) in beide richtingen de linkerrijstrook ingenomen.