Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Riolerings- en wegeniswerken in Zonstraat en Bredeheide

Gepubliceerd op  wo 16 jan 2019
Op maandag 4 februari start de aanleg van een nieuwe riolering en nieuwe straatinfrastructuur in de Zonstraat en een deel van de Bredeheide. Dinsdag 15 januari kregen de bewoners uitleg tijdens een infovergadering. U leest een verslag op onze website.

Wat

In de Zonstraat en de Bredeheide ligt nog er geen gescheiden riolering. In opdracht van het gemeentebestuur en Pidpa-HidroRio legt de firma Houwelyckx een nieuwe, gescheiden riolering en een nieuwe weginfrastructuur aan. In de Bredeheide gaat het momenteel enkel over het stuk van huisnummer 27 tot en met huisnummer 53. De rest van de straat volgt later. Recht tegenover Bredeheide 53 komt een nieuw pompstation.

Wanneer

De werken starten op maandag 4 februari en nemen 150 werkdagen in beslag. Als alles vlot verloopt, moeten ze klaar zijn in het voorjaar van 2020.

De werken verlopen in twee fasen.

  • Fase 1 omvat de Zonstraat (kruispunt met Bredeheide niet) en de bouw van het pompstation. Deze werken starten meteen op 4 februari.
  • Fase 2 omvat de Bredeheide. Deze werken starten wanneer fase 1 volledig klaar is.

Hinder

Bij de start van een fase wordt het wegdek in het gebied van die fase weggehaald en vervangen door een laag steenslag. Het aanleggen van de nieuwe riolering zal, net als in de Stationsstraat, stuk per stuk gebeuren. Dit betekent dat de aannemer over een beperkte lengte een put maakt, de buizen plaatst en de put weer dicht. Zo schuift hij stelselmatig op.

In de werfzone is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. De opritten van de woningen blijven zo goed als altijd bereikbaar langs één van beide kanten. Enkel op de dagen dat de rioleringswerken zich voor uw woning bevinden, kan u uw wagen niet kwijt op uw oprit.

Huisvuil

U zet uw huisvuil klaar zoals u dit gewoon bent te doen. De aannemer zal op de dag van de ophaling omstreeks 8 uur alle zakken verzamelen op een punt vooraan in de straat. De afvalophalers van IVAREM zullen deze daar opladen.

Communicatie

Bij belangrijke wendingen zal de aannemer u op de hoogte brengen via een bewonersbrief. U ontvangt eveneens een brief wanneer de rioleringswerken uw woning bereiken en u tijdelijk niet met de wagen aan uw oprit kan.

Heeft u vragen of opmerkingen? U kan zich steeds wenden tot de werfkeet (deze bevindt zich op de parking aan het kerkhof) of een e-mail sturen naar werfleider Ken Moons (km@houwelyckx.be).