Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Doe mee aan de zwerfvuilcampagne

Gepubliceerd op  do 09 jan 2020
Nog te vaak belandt zwerfvuil gewoon in de natuur in plaats van in de vuilnisbak. Onze gemeente wil het probleem verder aanpakken. Draagt u ook graag uw steentje bij aan een proper Sint-Katelijne-Waver? Wilt u met uw vereniging of school hiermee ook een euro bijverdienen? Schrijf u dan nu in!

Ook in 2020 blijft de zwerfvuilactie nodig. Jaarlijks gaan in onze gemeente honderden vrijwilligers namens hun vereniging de straat op om het zwerfvuil van anderen op te ruimen. Deelnemende verenigingen krijgen hiervoor een vergoeding van 0,04 euro per geruimde meter berm.

Met de zwerfvuilactie gaan we 144,4 kilometer aan wegen opnieuw proper maken. Deze kilometers worden verdeeld in verschillende blokken die verenigingen of scholen kunnen adopteren. Minstens drie en maximaal vier keer per jaar moeten zij een opruimactie organiseren. Aan scholen kan het schepencollege een uitzondering toestaan zodat zij slechts één of twee opruimacties moeten uitvoeren. Verenigingen of scholen die zich inschrijven, kiezen drie voorkeursblokken. In eerste instantie kunnen ze er één adopteren.

Wanneer niet alle blokken geadopteerd worden, kunnen verenigingen of scholen meerdere blokken adopteren.

Deelnemen?

Vul dan nu het inschrijvingsformulier in. Daar vindt u ook het volledige subsidiereglement en extra informatie.

Schrijf u nu in

Opgelet: als u vorig jaar al deelnam, moet u zich opnieuw inschrijven. U kan inschrijven tot 31 januari.

Meer info: milieu@skw.be, 015 30 50 30

Werkmannen van de gemeente komen de zakken zo snel mogelijk ophalen. Het kan gebeuren dat wanneer een actie plaatsvindt in het weekend, de zakken pas maandag worden opgehaald.