Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Vrachtroutenetwerk

We willen zwaar verkeer zoveel mogelijk weghouden uit de dorpskernen en woonwijken. Daarom werkte de mobiliteitsraad een plan uit met vrachtroutes naar de drie bedrijventerreinen in onze gemeente en met gebieden waar een tonnagebeperking geldt. Het uitgangspunt is om zwaar verkeer zoveel mogelijk gebruik te laten maken van de R6. Landbouwvoertuigen mogen niet op de R6 dus worden er in de buurt van de R6 alternatieve wegen voorzien voor hen. De landbouwraad gaf een positief advies.

Voor de duidelijkheid werd er gekozen voor een uniforme tonnagebeperking van 3,5 ton. Voor plaatselijk verkeer en landbouwvoertuigen worden uitzonderingen toegestaan.

Kaart en brochure

Om de bedrijven en tuinders in de gemeente in te lichten over het nieuwe vrachtroutenetwerk en tonnagebeperking, maakten we een brochure. Deze werd bezorgd aan de bedrijven en tuinders. Zij kunnen deze doorgeven aan de (transport)firma's waarmee ze samenwerken. Omdat ook veel anderstalige chauffeurs in onze gemeente laden en lossen, hebben we ook een Engelse versie van de brochure gemaakt

Deel deze pagina