Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

BelOrta

BelOrta is de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tevens Europees marktleider. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in Sint-Katelijne-Waver, maar BelOrta heeft ook sites in Borgloon, Zellik, Kampenhout, Fernelmont en Visé. Bijna 40 procent van alle Belgische tuinbouwproducten, verhandeld via het veilingwezen, worden via BelOrta verkocht. Ruim 1350 tuinders garanderen het hele jaar lang een aanvoer van meer dan 125 groentevariëteiten en 25 fruitvariëteiten.
www.belorta.be

Groepsbezoek

Op BelOrta gonst het van de activiteit. Het personeel behandelt soms tot 4.000 ton groenten en fruit per verkoopdag. Het loont dan ook de moeite om de grootste coöperatieve veiling van Europa te bezoeken. Een ervaren bedrijfsgids vertelt u meer over de geschiedenis van het veilingwezen en van BelOrta in het bijzonder. U leert hoe het veilingsysteem werkt,  volgt het traject dat de groenten en fruit afleggen van de producent tot in uw plaatselijke supermarkt en u maakt persoonlijk de verkoopactiviteiten aan de veilingklok(ken) mee.

Een bezoek kan ingepland worden voor 15 personen tot 25 personen en er kan maar 1 bezoek per dag doorgaan. Hou er rekening mee dat maandag, woensdag en vrijdag de marktdagen zijn en dus het meest interessant zijn voor een rondleiding. Een rondleiding start om 9u en duurt ongeveer 2 uur.

Kostprijs: 62 euro per gids vermeerderd met 1 euro per persoon.
Deze info is onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de meest recente informatie: raadpleeg de website van BelOrta.

De dienst Toerisme regelt graag uw bezoek. Neem contact op via onderstaand digitaal formulier, telefoon of mail.