Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Bunkerroute

Naar aanleiding van Open Monumentendag 2020 stippelde de gemeentelijke dienst vrije tijd samen met de buurgemeenten Putte, Duffel en Bonheiden een fietstocht uit langs vele bunkers. De fietsroute van 42 km leidt langs bunkers van de KW-linie in onze regio. De bunkerroute is de ideale manier om de geschiedenis, het erfgoed, de cultuur en natuur in Bonheiden, Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver te ontdekken.

De fietsroute staat uitgelegd in de brochure 'Een monumentaal verhaal'. Download de kaart en het gpx-bestand onderaan de pagina. 

Virtueel bunkerbezoek

In elke gemeente is er telkens één bunker die je virtueel kan bezoeken. Bij deze bunker staat een infobord met daarop een QR-code. Wanneer je de QR-code scant, start een videofilmpje zodat je een virtueel bezoek mét gids aan de bunker kan brengen.

Voor Bonheiden en Putte is Wim Truyteleers je gids. Voor Sint-Katelijne-Waver en Duffel geeft Eddy Van Leuven je de uitleg. Hieronder vind je het filmpje van de bunker in onze gemeente en links naar de drie andere filmpjes.

Bekijk hier de drie andere bunkerfilmpjes:

Deel deze pagina