Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Outdoor fitnesstoestellen

In het kader van zijn sport-voor-allen-beleid heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver zeven fitnesstoestellen geplaatst op het grasveld aan het gemeentehuis. Iedereen kan ze gratis gebruiken.  Naast deze zeven toestellen is er ook een beweegbank.

De zeven toestellen

Hip twister: Het in draairichting(en) beweeglijk maken van voornamelijk het onderste gedeelte van de wervelkolom onder impuls van de schuine buik- en lendenspieren.

Push- and pull chair: Mobiliteitsverbetering schoudergewrichten en bovenrug. Optimaliseren van flank- en longtop ademhaling. Stimuleren van doorbloeding van voornamelijk bovenrug- en schoudergordel spieren.

Crosstrainer: Verbeteren van de algemene (cardiovasculaire) en specifieke kracht-uithouding van bil-, quadriceps- en kuitspieren. Bijkomend mobiliseren van schouder- en ellebooggewrichten. Dit toestel benadrukt de activiteit en voordelen van een functionele looptraining, evenwel zonder de minste schokbelasting voor heup-, knie- of enkelgewrichten.

Leg Lifter: Loszwaaien van de kniegewrichten.

Tai Chi Spinner: Mobiliseren van schouders, ellebogen en polsgewrichten, evenals de tussenwervelgewrichten (voornamelijk ter hoogte van overgang nek-bovenrug). Stimuleren van de coördinatie tussen de schouderspieren.

Double surfboard: Versterken van lage rug-, lenden-, schuine buik- en laterale bilspieren. Verbeteren der coördinatie van de bovengenoemde spieren met verhogen van belastbaarheid en stabiliteit van lage rug/romp en heupen.

The Rider: Versterking van quadriceps-, bil- en kuitspieren (deze laatste onder voorwaarde dat beide voorvoeten op de betreffende steun geplaatst worden). Eveneens versterkend voor biceps-, schoudergordel-, tussenschouderblad- en bovenste rugspieren. Actief stabiliserend en coördinatie bevorderend voor rompschouder- en bovenrugspieren.

Beweegbank IPitup

De IPitup-beweegbank is een compact alles-in-één-toestel dat heel wat lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Iedereen die wil bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht zijn of haar niveau.

Zes verschillende oefenstations kunnen onderscheiden worden, waarvan drie aan elke zijde. Aan al deze fitnesselementen kan simultaan geoefend worden. IPitup introduceert ondermeer een innovatieve suspentietrainereenheid, een vooruitstrevend step- en balanceerbord, een gekartelde pull-upbarre met opstapje en een armdipstation aan weerskanten.  Aan de hand van het infopaneel ontdek je direct enkele oefeningen per oefenstation. 

Wil je een ruimer aanbod, dan kan de bijhorende gratis app met individueel aangepast beweegprogramma als virtuele coach gebruikt worden.