Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Outdoor fitnesstoestellen

In het kader van zijn sport-voor-allen-beleid heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver zeven fitnesstoestellen geplaatst op het grasveld aan het gemeentehuis. Iedereen kan ze gratis gebruiken.

De zeven toestellen

Hip twister: Het in draairichting(en) beweeglijk maken van voornamelijk het onderste gedeelte van de wervelkolom onder impuls van de schuine buik- en lendenspieren.

Push- and pull chair: Mobiliteitsverbetering schoudergewrichten en bovenrug. Optimaliseren van flank- en longtop ademhaling. Stimuleren van doorbloeding van voornamelijk bovenrug- en schoudergordel spieren.

Crosstrainer: Verbeteren van de algemene (cardiovasculaire) en specifieke kracht-uithouding van bil-, quadriceps- en kuitspieren. Bijkomend mobiliseren van schouder- en ellebooggewrichten. Dit toestel benadrukt de activiteit en voordelen van een functionele looptraining, evenwel zonder de minste schokbelasting voor heup-, knie- of enkelgewrichten.

Leg Lifter: Loszwaaien van de kniegewrichten.

Tai Chi Spinner: Mobiliseren van schouders, ellebogen en polsgewrichten, evenals de tussenwervelgewrichten (voornamelijk ter hoogte van overgang nek-bovenrug). Stimuleren van de coördinatie tussen de schouderspieren.

Double surfboard: Versterken van lage rug-, lenden-, schuine buik- en laterale bilspieren. Verbeteren der coördinatie van de bovengenoemde spieren met verhogen van belastbaarheid en stabiliteit van lage rug/romp en heupen.

The Rider: Versterking van quadriceps-, bil- en kuitspieren (deze laatste onder voorwaarde dat beide voorvoeten op de betreffende steun geplaatst worden). Eveneens versterkend voor biceps-, schoudergordel-, tussenschouderblad- en bovenste rugspieren. Actief stabiliserend en coördinatie bevorderend voor rompschouder- en bovenrugspieren.