Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Eigen receptie na huwelijk

Het is mogelijk om na de huwelijksvoltrekking een receptie of drink te organiseren op het binnenplein of in de tuin van het gemeentehuis.

Als je geen food- of dranktruck voorziet of elektriciteit wenst te gebruiken, is het organiseren van een drink gratis en hoeft dit ook niet gemeld te worden. We vragen wel om tijdens de drink rekening te houden met eventuele andere huwelijken, zodat deze niet gestoord worden.

Als je echter wel een food- of dranktruck voorziet of elektriciteit wenst te gebruiken, meld je dat via dit aanvraagformulier. Er wordt dan een vergunning opgemaakt.

Een aanvraag is dan mogelijk van zodra de huwelijksdatum vastligt, met een minimum van vier weken voor het huwelijk.

Indien gewenst kan een elektriciteitsaansluiting aangevraagd worden; het verbruik wordt aangerekend volgens de tarieven bepaald in het retributiereglement

Voor het gebruik van een eigen generator wordt er een bedrag van 35 euro per dag aangerekend. Meer uitleg vind je in het retributiereglement.

Foodtrucks dienen bij het muurtje met het opschrift ‘GEMEENTEHUIS’ te staan, en enkel op een geplaveide ondergrond, dus niet op het gras.

Het gaat om een drink die volledig in handen genomen wordt door het bruidspaar of de familie. Het gemeentebestuur voorziet geen drank, tafels of ander materiaal.

Het is niet mogelijk om een receptie in het gemeentehuis zelf te houden.

Je kan tijdens de receptie geen gebruik maken van de toiletten in het gemeentehuis.

Er is geen exclusief gebruik mogelijk: achterplein en tuin blijven steeds vrij toegankelijk voor het publiek.

Deel deze pagina