Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Waarborgreglement openbaar domein naar aanleiding van bouwwerkzaamheden op privédomein

Wanneer u bouwt of verbouwt zal er een waarborg worden gevraagd ter bescherming van het openbaar domein. Het openbaar domein omhelst onder andere de groene bermen, het fietspad, het voetpad, de bomen, aanplantingen, verkeerborden, ... ter hoogte van de bouwplaats.

Voorwaarden

U moet een plaatsbeschrijving van de toestand van het openbaar domein bezorgen vóór de start van de werken. Enkel zo kan mogelijke schade die al aanwezig was voor uw werken vastgesteld worden.

Een plaatsbeschrijving kan opgesteld worden door een landmeter, de architect of uzelf aan de hand van genummerde foto’s. Bezorg de informatie via openbare.werken@skw.be, u vermeldt eveneens het omgevingsaanvraagnummer en het werfadres.

Kostprijs

De waarborg wordt berekend bij het aanvragen van een omgevingsvergunning waarna u een factuur zal ontvangen. In het reglement (bestand onderaan deze pagina) onder artikel 3 vindt u de verschillende waarborgbedragen terug.

De betaling van de waarborg is een voorwaarde voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning.

Afhandeling

Wanneer de werken afgerond zijn, kan u hier een ‘terugbetaling waarborg openbaar domein’ aanvragen.

De dienst openbare werken komt dan ter plaatse het openbaar domein nakijken en indien alles in orde is, zal de waarborg terug gestort worden. Anders zullen de herstelkosten in mindering gebracht worden.

Deel deze pagina